Alex Gabriel Bernstein, Amerikan stüdyo cam hareketinin birçok sanatçısına erişim sağlayan yaratıcı bir ortamda büyüdü. İki tanınmış cam sanatçısı olan William ve Katherine Bernstein'ın çocuğu olarak, yaşadıkları Batı Kuzey Carolina'daki Blue Ridge Dağları'nın güzel çevresi, etrafındaki öğretmenlerin genişliği kadar etkili bir biçimde onun ilham veren yetişme sürecine katkı sağladı.

Alex, Kuzey Carolina Üniversitesi, Asheville'de psikoloji okudu ve çocuk psikiyatri hastanesinde çalıştıktan sonra sanatsal çabalarına tam zamanlı olarak yönlendirme kararı aldı. Amerikan El Sanatları Okulu'ndan Güzel Sanatlar Yüksek Lisansı derecesi aldı ve Rochester Institute of Technology, Cleveland Institute of Art, Penland Craft Okulu ve Corning Museum of Glass'daki The Studio'da öğretmenlik yaptı.

Alex, en son olarak Massachusetts'teki Worcester Center for Crafts'ın Cam Bölümü Başkanıydı, ancak 2007'de kendi çalışma stüdyosunu kurmak ve tam zamanlı olarak kendi işine odaklanmak için memleketi Asheville, Kuzey Carolina'ya dönmeye karar verdi.

Bernstein, son zamanlarda Chappell Gallery'de NYC; Hooks Epstein Gallery'de Houston; Habatat Gallery'de Royal Oak, MI; ve William Traver Gallery, Seattle'da solo sergiler düzenledi. Eserleri, Corning Museum of Glass, Glasmuseum Frauenau Almanya, Mellon Financial Corporation, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Palm Springs Sanat Müzesi gibi birçok koleksiyonda yer almaktadır.